Ontwerpwedstrijden - Controle op aanbestedingsregels rigide en doorgeslagen

Samen houden we het Steunpunt in de lucht

Het Steunpunt Architectuuropdrachten & Ontwerpwedstrijden hecht groot belang aan kosteloze toegankelijkheid van architectuuropdrachten voor iedereen. Architectuur Lokaal kan deze informatie in de toekomst alleen nog bieden als alle belanghebbenden daaraan bijdragen. Dat hoeft u zelfs niets te kosten: Architectuur Lokaal is door de belastingdienst erkend als ‘culturele ANBI’ waardoor u uw donatie kunt aftrekken van uw belastingaangifte. Bedrijven kunnen zelfs 150% aftrekken

Helpt u mee om het Steunpunt in de lucht te houden? Meer informatie

Doe hier uw donatie

Sluit banner
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Controle op aanbestedingsregels rigide en doorgeslagen

De rigide focus op de naleving van aanbestedingsregels leidt zelden tot goede inkoopresultaten. “De aandacht hoort te liggen op professioneel aanbesteden en niet op doorgeslagen controle op rechtmatigheid.”

Directeur Wouter Stolwijk van expertisecentrum Pianoo kan zich ergeren aan de nadruk van audits en accountants op de strikte naleving van de aanbestedingsregels. “Te vaak was het missie geslaagd, patiënt overleden. Inkoop is pas succesvol als opdrachtgevers het beste uit de markt halen voor een goede prijs, niet als bij elk vakje een vinkje staat.”

Lees meer

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2020, Stichting Architectuur Lokaal.