Ontwerpwedstrijden - Omzet architectuur daalt minder hard dan verwacht
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Omzet architectuur daalt minder hard dan verwacht

Door de coronacrisis is de omzet in de architectuur flink teruggelopen. De sector is echter minder zwaar getroffen dan andere sectoren. Het pessimisme onder architecten neemt toe. Bijna dertig procent verwacht dat de coronacrisis een langdurige impact gaat hebben op de economie.

Architectuur beleefde in de afgelopen maand een omzetdaling die nog twee procentpunten onder de grens van 20% omzetverlies ligt. Dat blijkt uit de Bouwmonitor, een initiatief van USP Marketing Consultancy en Vakmedianet, dat de gevolgen van de coronacrisis voor de gehele bouwsector onderzoekt. Hoewel de negatieve lijn doorzet, is ze minder sterk dan in maart nog werd verwacht. Toen voorzag 58% van de bedrijven een daling voor april, maar uiteindelijk had slechts 36% van de bedrijven daarmee te maken. Lees verder bij de bron

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.