Ontwerpwedstrijden - Starre Aanbestedingswet is Jeffrey Rampaart een doorn in het oog: ‘Het aanbesteden moet anders’
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Starre Aanbestedingswet is Jeffrey Rampaart een doorn in het oog: ‘Het aanbesteden moet anders’

Budgetoverschrijdingen, rechtszaken, overlast: hoe kan het toch dat het bij civiele werken vaak ‘gierend uit de klauwen loopt’? Met die vraag begon Jeffrey Rampaart, een ervaren rot in het vak, een studie bedrijfskunde. In zijn masterscriptie geeft hij het antwoord: de Aanbestedingswet moet op de schop. Hij laat het niet bij mooie woorden. Bij de gemeente Zeist brengt hij zijn ideeën momenteel in de praktijk. ‘Iedereen is razend enthousiast.’

In het buitenland staan Nederlandse bouwers op een voetstuk. De Afsluitdijk, de stormvloedkering, de IJsselmeerpolders: de sector oogst alom bewondering. Maar vraag een willekeurige Nederlander wat hij vindt van meer recente bouwprojecten en de kans is groot dat zijn oordeel vernietigend zal zijn – daarbij hoofdschuddend refererend aan ‘belastinggeld slurpende’ werken als de Noord-Zuidlijn, de Zeesluis IJmuiden en de HSL. Lees verder bij de bron.

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.