Ontwerpwedstrijden - Open oproep voetgangersbrug s’Gravendijkwal

Samen houden we het Steunpunt in de lucht

Het Steunpunt Architectuuropdrachten & Ontwerpwedstrijden hecht groot belang aan kosteloze toegankelijkheid van architectuuropdrachten voor iedereen. Architectuur Lokaal kan deze informatie in de toekomst alleen nog bieden als alle belanghebbenden daaraan bijdragen. Dat hoeft u zelfs niets te kosten: Architectuur Lokaal is door de belastingdienst erkend als ‘culturele ANBI’ waardoor u uw donatie kunt aftrekken van uw belastingaangifte. Bedrijven kunnen zelfs 150% aftrekken

Helpt u mee om het Steunpunt in de lucht te houden? Meer informatie

Doe hier uw donatie

Sluit banner
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Open oproep voetgangersbrug s’Gravendijkwal

De gemeente Rotterdam zoekt een architect voor het ontwerp van een voetgangersbrug over het rijksmonument de ’s Gravendijkwal te Rotterdam. Na publicatie van de uitvraag hebben geïnteresseerde ontwerpers tot 7 februari de tijd om passende referentieprojecten opsturen naar architectenselectieSO@rotterdam.nl. Uit deze inzendingen selecteert de gemeente drie architecten voor een onderhandse aanbesteding. Op basis van het schetsontwerp, plan van aanpak en een gesprek (mondeling toelichting van het plan van aanpak), zal de meest geschikte architect worden geselecteerd. Deze architect zal opdracht krijgen een voorlopig en definitief ontwerp te maken in samenwerking met de gemeente Rotterdam.

Relevante documenten kunnen hier gedownload worden.

Resultaat

Ney & Partners, Korth Tielens Architecten en wUrck Architectuur zijn geselecteerd voor het indienen van een schetsontwerp.

De opdracht wordt gegund aan wUrck. (bron: gemeente Rotterdam)

Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2021, Stichting Architectuur Lokaal.