Ontwerpwedstrijden - Jagers- en Windhondpolder
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Jagers- en Windhondpolder

Gemeente Dordrecht schrijft een meervoudige opdracht uit onder Volker Wessels Vastgoed/Stam + De Koning, Amstelland ontwikkeling en NCB/MOES met de vraag om een ontwerp voor een nieuwe woonwijk voor dure koopwoningen in een buitendijks gebied, naast een bestaande jachthaven. Bij de gebiedsontwikkeling moet rekening gehouden worden met de ecologische potenties.

Procedure
Het programma voor de prijsvraag is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor meervoudige ontwikkel/ontwerpopdracht, zoals beschreven in KOMPAS. Gemeente Dordrecht heeft het Steunpunt Ontwerpwedstrijden geraadpleegd voor overleg over de opstelling van de opdracht.

Resultaat
De opdracht is gegund aan Plan Tij, VolkerWessels Vastgoed/Stam en De Koning Bouw. Klunder Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Opdrachtgever
Gemeente Dordrecht


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2021, Stichting Architectuur Lokaal.