Ontwerpwedstrijden - Siloprijsvraag Zeeburgereiland
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Siloprijsvraag Zeeburgereiland

Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost schrijft een prijsvraag uit om tot een nieuwe invulling van twee van de drie silo's op Zeeburgereiland te komen. Maximaal zes inzendingen worden geselecteerd voor nadere uitwerking in de tweede fase. De winnaar wordt in staat gesteld zijn of haar plan te realiseren.

Resultaat
De inzending van Annie M.G. Schmidt Huis en Praq in samenwerking met De Alliantie en AM Wonen is als winnaar aangewezen. Het ontwerp is afkomstig van Arons en Gelauff architecten. Dit plan is uiteindelijk niet gerealiseerd.

3 december 2015 maakt de gemeente Amsterdam bekend een nieuwe ontwikkelcompetitie voor de silo's uit te schrijven in 2016. Dit bericht is medio 2016 verwijderd. (bron: gemeente Amsterdam)

21 oktober 2016 is een nieuw bericht door de gemeente geplaatst waarin wordt gemeld dat de plannen uit 2008 door de economische crisis niet zijn uitgevoerd. Eind 2016, begin 2017 schrijft de gemeente een nieuwe procedure uit om tot een invulling van de silo's te komen. (bron: gemeente Amsterdam)

Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2021, Stichting Architectuur Lokaal.