Ontwerpwedstrijden - Pompstation Lent
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Pompstation Lent

Gemeente Nijmegen schrijft een prijsvraag uit om tot een nieuwe invulling te komen van een voormalig pompstation te Lent. De gemeente is op zoek naar partijen die het gebouw een (bijzondere) openbare functie kunnen geven, op slimme wijze oud en nieuw combineren een aansprekend architectonisch ontwerp en een tijdelijke invulling tot het moment van verbouwing. De kosten koper voor het perceel en gebouw zijn minimaal € 300.000,-.

Resultaat
De gemeente heeft in totaal tien inzendingen ontvangen. De inzending van Oersoep Brouwerij is door de jury als winnaar aangewezen. (bron: persbericht gemeente Nijmegen)
De herbestemming is uiteindelijk niet uitgevoerd omdat Oersoep Brouwerij de financiering niet op tijd rond kreeg. (bron: Ugenda)
Opdrachtgever
Gemeente Nijmegen

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2021, Stichting Architectuur Lokaal.