Ontwerpwedstrijden - Challenge Kavel 2: The Urban Lab

Samen houden we het Steunpunt in de lucht

Het Steunpunt Architectuuropdrachten & Ontwerpwedstrijden hecht groot belang aan kosteloze toegankelijkheid van architectuuropdrachten voor iedereen. Architectuur Lokaal kan deze informatie in de toekomst alleen nog bieden als alle belanghebbenden daaraan bijdragen. Dat hoeft u zelfs niets te kosten: Architectuur Lokaal is door de belastingdienst erkend als ‘culturele ANBI’ waardoor u uw donatie kunt aftrekken van uw belastingaangifte. Bedrijven kunnen zelfs 150% aftrekken

Helpt u mee om het Steunpunt in de lucht te houden? Meer informatie

Doe hier uw donatie

Sluit banner
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Challenge Kavel 2: The Urban Lab

Gemeente Den Haag schrijft een ontwikkelcompetitie uit voor de ontwikkeling van Binckhorst kavel 2. In de Binckhorst is de Melkwegstraat verlengd en daardoor zijn er 3 kavels vrijgekomen die in 2017 ontwikkeld worden. Voor 1 van die kavels is de prijsvraag uitgeschreven. De gemeente vraagt ondernemers om kavel 2 voor een periode van tien jaar in te vullen met een vernieuwend idee dat past binnen de Binckhorsthaven als 'Urban Lab'. Deelname staat open voor iedereen wiens bedrijf bij de Kamer van Koophandel staat ingeschreven.

Op basis van een projectconcept van maximaal vijf A4 worden vijf partijen geselecteerd voor deelname aan de tweede ronde waar het plan uitgewerkt dient te worden tot een volwaardig plan met businessmodel. Dit plan dient op 21 februari 2017 aan de jury te worden gepresenteerd.

De winnaar ontvangt een bedrag van € 50.000 om het concept op de kavel te realiseren.

Resultaat

Er zijn 5 ideeën genomineerd:

  • Mobi-Lab, Ben van de Ven (ontwikkelaar bij Urban Sync)
  • Bincksportcourt, Ties Rijkers (partner bij 3D printing company Revelating)
  • Binck Social Factory, Annelies Goedbloed (oprichter van de HaagseZwam)
  • Resourcecity: Sabrina Lindeman (kwartiermaker Binckhorst, 'urban curator' en vertegenwoordiger van ReSourceCity)
  • Zip 2516, Rico Zweers, (concept ontwikkelaar bij 'De Mannen van Schuim')

(bron: www.denhaag.nl)

De jury heeft Zip 2516, De Mannen van Schuim en Studio Komma, tot winnaar uitgeroepen. Partners in het team zijn:
World Startup Factory / Happy Tosti / Hermit Gin / VenturesOne / Get in the Ring / Erasmus Centre for Entrepeneurship / Haagse Hogeschool / Leiden University. Het team van adviseurs en bouwpartners bestaat uit: IMd Raadgevens Ingenieurs / Galjema Technisch Adviesbureau / IGG Bouweconomie / New Horizon / Schuco. (bron: gemeente Den Haag)

Opdrachtgever
Gemeente Den Haag

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2020, Stichting Architectuur Lokaal.