Ontwerpwedstrijden - Verkoop en herontwikkeling Raadhuisplein 1
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Verkoop en herontwikkeling Raadhuisplein 1

Gemeente Waddinxveen zoekt een marktpartij voor de herontwikkeling van het voormalig gemeentehuis te Waddinxveen tot zorgwoningen. Middels een voorselectie wil de gemeente vijf partijen selecteren voor deelname aan de gunningsfase. De gemeente is voornemens het gemeentehuis te verkopen op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Resultaat

Van de drie geselecteerde partijen heeft een een inschrijving gedaan. Deze inschrijving bleek onaanvaardbaar. Procedure stopgezet. (bron: AD)

Een van de partijen die deel uitmaakte van de combinatie die een inschrijving heeft gedaan, heeft een kort geding aangespannen en eist dat de aanbestedingsprocedure wordt voortgezet. De rechter heeft deze eis afgewezen omdat de vordering op eigen naam is gesteld en de eiser daarom geen belang heeft bij haar vorderingen. (bron: ECLI:NLRBDHA:2018:14016, 27 november 2018)

2 mei 2019 heeft de gemeente bekendgemaakt dat het pand niet zal worden gesloopt. (bron: AD)

Opdrachtgever
Gemeente Waddinxveen

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2021, Stichting Architectuur Lokaal.