Ontwerpwedstrijden - Bouwfondsprijsvraag Het aanzien van Nederland III, Mix to the Max
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Bouwfondsprijsvraag Het aanzien van Nederland III, Mix to the Max

NIROV schrijt een openbare ideeënprijsvraag uit, gevolgd door een meervoudige opdracht, onder multidisciplinaire ontwerpteams met tenminste één ontwerper tot 35 jaar, met de vraag om voor een representatieve locatie in Almere een ontwerp te maken die ook elders ingezet kan worden bij nieuwe stedelijke opgaven. Behalve het ontwerp wordt ook een visie gevraagd op de locatie als onderdeel van de stad en staat het thema functiemenging centraal.  De gemeente Almere heeft zich gecommitteerd aan uitvoering van winnende ontwerp op de locatie die ze ter beschikking hebben gesteld.

Resultaat 
Een meervoudige opdracht wordt verstrekt aan de teams: M. van der Woude en J. Wouters (Architectenbureau JMW) met Kees van Beijsterveldt (plan: Urban Drive-in); Joris Hekkenberg en Erno Langenberg (Al architecture and urbandesign) met Fjodor Richter (Forideas) (plan: Pioniers) en Roland Pouw, Björn van Rheenen en Hans Sluijmer (plan: SpoNgE). 

Het plan SpoNgE, Roland Pouw, Björn van Rheenen en Hans Sluijmer (Sponge Architecten) is als beste plan aangewezen.

Opdrachtgever
NIROV


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.