Ontwerpwedstrijden - Ontwerp een woning met een EPC van 0,7 of lager
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ontwerp een woning met een EPC van 0,7 of lager

SenterNovem schrijft een ontwerpwedstrijd uit voor een woning met een EPC van 0,7 of lager. Deelname staat open voor catalogusbouwers, aannemers met vaste ladeplannen en architecten die vaste ontwerpen aanbieden. Deelname is mogelijk in twee categorieën: 1. het ontwerp van een cataloguswoning met een energieconcept dat leidt tot een EPC van 0,7 of lager. 2. idem als 1, met het verschil dat dit ontwerp vóór 31december 2004 daadwerkelijk is gebouwd en is opgeleverd aan de koper. De winnaar in categorie 1 krijgt een tegemoetkoming van € 5.000,- incl. BTW in de ontwerpkosten. Dit geldt ook voor categorie 2, maar hier ontvangen tevens de kopers een financiële bijdrage van € 10.000,- in de genomen extra energiemaatregelen.

Resultaat
In categorie 1 zijn er twee prijswinnaars Schildpad en Vrienden Architectenbureau uit Rotterdam en Stache Architecten uit Oostzaan. De prijs in categorie 2 is voor Seinen Projectontwikkeling uit Leeuwarden.
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.