Ontwerpwedstrijden - BNA JA Prijsvraag Ronald McDonald Centre Only Friends
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

BNA JA Prijsvraag Ronald McDonald Centre Only Friends

De BNA schrijft i.s.m. Stichting Only Friends, het Ronald McDonald Kinderfonds en Stadsdeel Amsterdam-Noord, een openbare projectprijsvraag uitgeschreven onder (teams van) architecten en studenten tot 40 jaar, met de vraag om een ontwerp voor het Ronald McDonald Centre Only Friends, een sport- een spelcentrum voor kinderen met een beperking. Het centrum moet een bijdrage leveren aan de verbetering van de kwaliteit van het leven van deze kinderen. Aan de winnende inzender wordt de opdracht tot realisatie gegund. 

Procedure
De BNA heeft het Steunpunt Ontwerpwedstrijden geraadpleegd voor overleg over de opstelling van het prijsvraagprogramma. Het programma is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS.

Resultaat 

  • 1e prijs: Stadion Park, Peer Glandorff, Fact Architects
  • 2e prijs: De Acht, Dieter Blok en Robert van Kats
  • 3e prijs: Spelend bewegen in een dansend gebouw, De Dwarrel, René Wubs en Elza Conijn
  • Eervolle vermeldingen: JAP01, Paddy Sieuwerts, Jan Houtekamer, Bart van Lieshout en Joost Heijnis; NO LIMITS: ONLY FRIENDS, Maarten Terberg, Daniel Biesheuvel en Joost Lansbergen; Droge Voeten, Corine Erades en Joost Brands; Bridge Of Friends, Frank Pieper, Luc Sidler en Rolf van Valkenburg, Architectenbureau TECT
Opdrachtgever
BNA


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.