Ontwerpwedstrijden - Open Fort 400, Ymere NAi ideeënprijsvraag 2009
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Open Fort 400, Ymere NAi ideeënprijsvraag 2009

Het Nederlandse Architectuurinstituut NAi en woningcorporatie Ymere schrijven in samenwerking met de gemeente Amsterdam een openbare ideeënprijsvraag uit met de vraag om ideeën aan te reiken voor een Open Fort waarbinnen innovatie op cultureel, sociaal en economisch gebied mogelijk is. De locatie is gelegen aan de kop van de Grasweg in Amsterdam-Noord. 

Procedure
Het programma voor de prijsvraag is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS. De uitschrijver heeft het Steunpunt Ontwerpwedstrijden geraadpleegd voor overleg over de opstelling van het prijsvraagprogramma.

Resultaat
Op 27-11-2009 is bekend gemaakt dat de inzendingen New York 5, ontwerp Finbarr McComb en Pieter Sprangers (Stereo Architects), en Open Frame, Igor Kebel, Eriko Watanabe (Elastik), Mika Cimolini en Freek Dech (Mat Studio) zijn voorgedragen als deelnemers in het verdere proces voor het Open Fort op de Buiksloterham in Amsterdam-Noord.
Op 15-12-2009 maakte het NAi bekend dat aan Elastik/Mat Studio een vervolgopdracht wordt verstrekt om hun idee voor de Kop van de Grasweg aan het IJ in Amsterdam Noord verder uit te werken. 
Alle 100 inzendingen worden van 18-12-2009 topt 27-1-2010 tentoongesteld in de Zuiderkerk, Amsterdam.

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.