Ontwerpwedstrijden - Projectprijsvraag Nieuwbouw Fietsenstalling Ringstede, Nieuwegein
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Projectprijsvraag Nieuwbouw Fietsenstalling Ringstede, Nieuwegein

Openbare projectprijsvraag, uitgeschreven onder architecten die op of na 9 november 1974 zijn geboren. De gemeente Nieuwegein heeft de ambitie om op de Ringstede een aantrekkelijke fietsenstalling te realiseren als passende entree tot de nieuwe binnenstad. De gemeente verwacht dat de voorstellen voor de fietsenstalling aanleiding bieden voor verdere gedachtevorming binnen de gemeente over eventuele herinrichting van de Ringstede. De uitschrijver heeft de intentie het winnende ontwerp te realiseren.

Procedure
De uitschrijver heeft met het Steunpunt overlegd over de inrichting van de procedure. Het wedstrijdprogramma is opgesteld conform het model-wedstrijdprogramma Kompas bij Prijsvragen en Meervoudige opdrachten.

Resultaat
De jury heeft uit het totaal van 43 inzendingen tien architecten genomineerd. De genomineerden zijn in willekeurige volgorde: Robert Uijttewaal (Rotterdam), Janneska Spoelman en Merten Nefs (Delft), Arjan de Nooijer en Bram Zondag (Rotterdam), Guido Wezenberg (De Meern), Annemiek Bleumink en Donald Osborne (Den Haag), Laura Ubachs en Saynzo Osinga (Rotterdam), Marjolein Dekker (Amsterdam), Wouter van Alebeek en Erik de Vries (Amsterdam), Björn van Rheenen (Amsterdam), Rutger Kuipers (Benschop).

Op vrijdag 9 april wordt de winnaar bekend gemaakt en opent de tentoonstelling met de tien genomineerde ontwerpen in het Infocentrum Binnenstad Nieuwegein.

Resultaat

  • 1e prijs: Fietsenstalling R400, Annemiek Bleumink en Donald Osborne
  • 2e prijs: De Fietstuin, Bram Zondag en Arjan de Nooijer
  • 3e prijs: F.Lux, Wouter van Alebeek en Erik de Vries.
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.