Ontwerpwedstrijden - De Eo Wijers-prijsvraag 2011-2012
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

De Eo Wijers-prijsvraag 2011-2012

De Eo Wijers prijsvraag 2011-2012 heeft als onderwerp Naar nieuwe energie voor de Veenkoloniën – Op zoek naar regionale comfortzones. Deze Eo Wijers-prijsvraag gaat over het omgaan met bevolkingskrimp, energietransitie en ruimtelijke kwaliteit op regionaal niveau. Een belangrijk aspect is dat de prijsvraagdeelnemers de inwoners, ondernemers en bestuurders van de Veenkoloniën bij hun inzending dienen te betrekken. Om dat mogelijk te maken worden 'veenmarkten' georganiseerd waar deelnemers aan de prijsvraag de inwoners kunnen ontmoeten. De eerste Veenmarkt wordt gehouden op 6 september. Voor deelname aan deze markt moet men zich aanmelden. De prijsvraag richt zich op multidisciplinaire teams van landschapsontwerpers, planologen en projectontwikkelaars, aangevuld met bijvoorbeeld sociaal-geografen en gedragseconomen. aanmelden kan tot 9 september 2011; de teams hebben vervolgens tot 6 januari 2012 de tijd om hun inschrijving voorbereiden.

Resultaat

  • Eerste prijs: Marc Holvoet en Ed Ravensbergen (AtelierBruut/Nieuwe Gracht) Paul van Bree (Tauw) Jelmer van der Meulen en Janneke Zuidhof (Synergie);
  • Tweede prijs: Terra Incognita en WING;
  • Derde prijs: Posad Spatial Strategies, Machiel Bakx en Michiel Brouwer.
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.