Ontwerpwedstrijden - Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen

BNA, NEPROM en Nederland wordt Anders schrijven gezamenlijk de ideeënprijsvraag Zo Wil Ik Wonen uit met het doel, consumentgerichte strategieën en concepten stimuleren, en de samenwerking van ontwerpers en ontwikkelaars te bevorderen. Deelname staat open voor combinaties van minimaal een ontwikkelaar en een ontwerper. Aan hen wordt gevraagd om een ruimtelijk ontwerp gebaseerd op vernieuwende, consumentgerichte strategieën en concepten voor de woningmarkt.
Door de publicatie van de resultaten van de prijsvraag voor ontwikkelaars, ontwerpers, gemeenten, consumenten, corporaties en andere belanghebbenden willen de uitschrijvers van deze prijsvraag een bijdrage leveren aan het ontstaan van een ontwerp- en ontwikkelpraktijk die meer oog heeft voor de wensen van burgers/consumenten.

Procedure
Het prijsvraagprogramma is opgesteld volgens het modelwedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS. NEPROM heeft het Steunpunt Ontwerpwedstrijden geraadpleegd over de opstelling van het programma.

Resultaat
De jury heeft drie inzendingen aangewezen als winnaar:

  • EGO, Galis Architectenbureau met Visie-R
  • De Vakman Centraal, Smoes Ontwerpen met Woonstad Rotterdam
  • Pick 'n Place, Red Concepts met space&matter
Opdrachtgever
BNA
Neprom
Nederland wordt anders


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.