Ontwerpwedstrijden - Innovatieprijs 2011: Nabershof in Emmen
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Innovatieprijs 2011: Nabershof in Emmen

Kunst & Cultuur Drenthe organiseert een ideeënprijsvraag voor De Nabershof te Emmen. Gevraagd wordt om een nieuwe invulling en bestemming van de museumboerderij en het omliggende terrein. Deelname staat open voor kunstenaars, wetenschappers, vormgevers, architecten en ontwerpers. Ook burgers worden opgeroepen mee te denken. Het winnende idee kan de organisatie gebruiken om zich te profileren, manifesteren en wellicht nieuwe doelgroepen aan te boren. Degene met het beste idee ontvangt de Innovatieprijs 2011: een geldbedrag van € 2.500 en een glassculptuur.

Resultaat
De jury heeft FOOD.print Nabershof van architect Eddy Verbeek tot winnend idee uitgeroepen. De andere genomineerden waren: Het Labyrint van Grada van Kostijn Koning en Historie (her)beleven van Erik van den Berg, Rick van Wezel, Jeroen Holzhauer en Judith Lenders.

Opdrachtgever
Kunst & Cultuur Drenthe


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.