Ontwerpwedstrijden - Jantje Beton Speel Award 2012
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Jantje Beton Speel Award 2012

Jantje Beton schrijft in samenwerking met de BNSP en Gemeente Den Haag een ontwerpwedstrijd uit om de openbare ruimte op een uitdagende manier kindvriendelijk te maken. Deelname staat open voor iedereen die betrokken is bij inrichting en beheer van de (openbare) buitenruimte zoals stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en -ontwerpers, verkeerskundigen en kunstenaars.
De volgende geldprijzen worden uitgereikt:1e € 4.000, 2e €2.000, 3e € 1.000. Gemeente Den Haag heeft de intentie een opdracht tot verdere uitwerking aan een van de deelnemers te verstrekken.

Procedure
Het programma voor de prijsvraag is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS.

Resultaat
De jury heeft de volgende winnaars aangewezen:
  • 1e: Doe ut lekkâh zelluf!, Aafje Meijer en Karen Weening (Studio Pret);
  • 2e: In je element in het Regentessekwartier, Innatura Landschapsontwerp & illustratie, Goudappel Coffeng en industrieel ontwerper Paul Swinkels;
  • 3e: Program The Street: Froukje en Bibi van de Klundert.
Opdrachtgever
Jantje Beton
Gemeente Den Haag
BNSP


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.