Ontwerpwedstrijden - Visie Singelpark Leiden
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Visie Singelpark Leiden

Gemeente Leiden schrijft in samenwerking met Stadslab Leiden een besloten ontwerpwedstrijd uit om van de Leidse historische singelrand een zes kilometer lang stadspark te maken. LOLA landscape architects en Michael van Gessel, Gross.Max. (Schotland), Lats+Partner (Duitsland), Michel Desvigne (Frankrijk) en Studio Karst (Zwitserland) zijn uitgenodigd voor deelname. De visies worden vanaf 25 juni in de Lakenhal geëxposeerd. In het najaar wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze zal een vervolgopdracht krijgen.

Resultaat
De jury heeft de inzendingen van LOLA landscape architects en Michael van Gessel en Studio Karst (Zwitserland) als winnaar aangewezen. (bron: @singelpark)
31 mei 2013 werd bekend dat gemeente Leiden geen budget beschikbaar heeft voor de realisatie van het Singelpark. Wel wil het college bekijken of er mogelijkheden zijn om bepaalde stukjes singelrand 'vergroend' kunnen worden./ (bron: nieuwsbericht Sleutelstad)
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.