Ontwerpwedstrijden - Grand Prix du Sud 2012
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Grand Prix du Sud 2012

Stichting Stedelinks010 schrijft een ideeënprijsvraag uit voor een goede toevoeging aan, of verandering van, de openbare ruimte of woonomgeving van Rotterdam Zuid. De ideeën moeten gericht zijn op de stad, de openbare ruimte en het stedelijke of publieke leven op Zuid. Deelname staat open voor iedereen.
De Deadline voor het indienen van de ideeën voor presentatie in de 1e tentoonstelling is 15 juni. Gedurende de 2e tentoonstelling in het kader van de 5e IABR, Making City van 6 tot en met 26 juli is er opnieuw gelegenheid ideeën in te dienen voor presentatie, zowel voor als tijdens de tentoonstelling. Elk ingediend idee wordt onderdeel van een groeiende tentoonstelling 'Grand Prix du Sud' en zal reizen door de stad. De tentoonstelling laat steeds de 100 beste ideeën van dat moment zien op een landschap van 100 gelijke sokkels. Aan het eind van het jaar vindt de jurering en prijsuitreiking plaats.
Voor de realisatie van het winnende idee of ideeën is €15.000,- beschikbaar.

Resultaat
De jury heeft project Zuidoeverloop van Jan Oudenaarden als winnaar aangewezen.
Opdrachtgever
Stichting Stedelinks010

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.