Ontwerpwedstrijden - Prijsvraag gevelstenen voor Waterfront Harderwijk
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Prijsvraag gevelstenen voor Waterfront Harderwijk

Gemeente Harderwijk schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een gevelsteen voor toepassing in woningen in de nieuwbouwwijk Waterfront te Harderwijk. Deelname staat open voor professionele kunstenaars en studenten van het kunstvakonderwijs. In de categorie professionele kunstenaars bedraagt het totale prijzengeld €2.250. Daarnaast zal voor elk winnend ontwerp €2.250 ter beschikking worden gesteld voor realisatie. In de categorie studenten van het kunstvakonderwijs bedraagt het prijzengeld €500.

Procedure
Het programma voor de prijsvraag is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS.

Resultaat
Er zijn 73 inzendingen ontvangen. De jury wees de volgende prijswinnaars aan, deze ontvangen allen een geldprijs van €750,-

  • Categorie reproduceerbaar: Serge van Empelen;
  • Categorie conceptueel: Albert van der Weide;
  • Categorie sculpturaal: Toon Rijkers.

Student Etienne de Lange ontving de aanmoedigingsprijs voor studenten en een geldbedrag van €500,-.
Opdrachtgever
Gemeente Harderwijk

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.