Ontwerpwedstrijden - Winterterm 2013: De vergeten gracht
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Winterterm 2013: De vergeten gracht

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten schrijft een besloten prijsvraag uit onder derdejaars studenten aan de Academie van Bouwkunst. Gevraagd wordt om een plan te ontwerpen voor de Singelgracht dat van deze vergeten gracht één van de meest structuur- en beeldbepalende elementen van de stad Amsterdam maakt die het oorspronkelijk ook bezat.
Tijdens de ontwerpperiode van twee weken worden de studenten begeleid door  verschillende deskundigen op het gebied van stedenbouw, parkeren, landschap en architectuur.

Resultaat
Twaalf teams hebben aan de prijsvraag meegedaan. De jury heeft het plan Golden Smile van Team NTB, bestaande uit Eva Engele, Ilse Landwehr Johann, Giles Townshend en Maurice Wenker, als winnaar aangewezen. (bron: architectenweb)
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.