Ontwerpwedstrijden - Ideeën gezocht voor Zwolse kunstroute
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ideeën gezocht voor Zwolse kunstroute

Gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een permanente kunstroute van het station naar de Zwolse binnenstad. Op basis van CV, portfolio, visie en plan van aanpak selecteert de gemeente drie partijen voor uitwerking van hun plan tot een schetsontwerp. De twee partijen waarvan het ontwerp niet gekozen wordt ontvangen een vergoeding van €15.000,-. Voor het totale project is €600.000,- beschikbaar. Deelname staat open voor kunstenaars, architecten en anderen.

Resultaat
Er zijn 138 inzendingen ontvangen, waarvan veertig ongeldig zijn verklaard. De  jury heeft tien plannen geselecteerd en deze aan een klankbordgroep van bewoners en vertegenwoordigers uit de stad voorgelegd. De drie partijen die zijn geselecteerd voor uitwerking van hun plan zijn:

  • Studio Ram Katzir in samenwerking met Hertog Nadler;
  • Combinatie Observatorium: Milou van Ham en Moniek Driesse;
  • Wiseguys Urban Art Projects in samenwerking met Fernando Sánchez Castillo.

In juni wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt. (bron: gemeente Zwolle)

De jury heeft de inzending van Studio Ram Katzir in samenwerking met Hertog Nadler als winnaar aangewezen. (bron: gemeente Zwolle)

Opdrachtgever
Gemeente Zwolle

Studio Ram Katzir ism Hertog Nadler

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.