Ontwerpwedstrijden - Fabrikaat # 2, de fabriekstuin
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Fabrikaat # 2, de fabriekstuin

Stichting Fabrikaat schrijft een ontwerpprijsvraag uit voor een tuin in het Honigcomplex te Nijmegen. Fabrikaat is op zoek naar ontwerpen die een reactie geven op de specifieke locatie & waar innovatieve ideeën en technieken worden toegepast. Er is ruimte voor experiment en voor nieuwe invullingen. Een tuin kan dan ook in het breedste begrip van het woord worden opgevat. Vier verschillende locaties met elk een eigen karakter en pakket van eisen zijn hiertoe geselecteerd. Ontwerpers worden uitgedaagd om voor één locatie een ontwerp voor een tuin in te dienen die aansluit bij de architecturale eigenschappen en huidige sociale functie van deze locatie. Deelname staat open voor landschapsarchitecten, groenkunstenaars en ontwerpers.
De winnaar ontvangt een honorarium van €2.000,- en ondersteuning bij realisatie van het project. Voor realisatie is maximaal €5.000,- beschikbaar.

Resultaat
De jury heeft Sluiertuin van Martijn Franssen (Witteveen+Bos), Dirk Oomen (Oomen Landschap) en Tom Boekema als winnaar aangewezen.
Opdrachtgever
Stichting Fabrikaat


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.