Ontwerpwedstrijden - Follies aan Zee Ontwerpwedstrijd 2015
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Follies aan Zee Ontwerpwedstrijd 2015

Gemeente Wierden schrijft een ontwerpwedstrijd uit voor een follie aan het Lageveld in Wierden. Het Lageveld bestaat uit een plas met zonneweiden, grasland en bos. Tijdens de derde editie van ‘Follies aan Zee’ in 2015 wil de Gemeente Wierden graag dat er twee follies ontworpen en gerealiseerd worden. Deze follies zullen gedurende de zomerperiode het decor vormen voor culturele activiteiten.

Deelname staat open voor iedereen. Het ontwerp moet duurzaam en veilig zijn. Gebruik van hout verdient de voorkeur. Een ontwerp moet niet uitnodigen tot gebruik als speeltoestel. De realisatie (kosten materiaal en bouw) van de follie mag maximaal € 3.500,- bedragen.

De Jury selecteert vijf inzenders die worden uitgenodigd voor het verzorgen van een korte pitch, ofwel een toelichting op het ontwerp, waarna de jury besluit welke twee ontwerpen in het voorjaar van 2015 worden gerealiseerd op het Lageveld. De winnende twee ontwerpen worden beloond met een geldprijs van € 1.000,-.

Resultaat
Er zijn 43 inzendingen ontvangen. De jury heeft de volgende winnaars aangewezen:

  • 1e prijs: Pallet Ballet, Henri van Hoeve en Hannes Janssen;
  • 2e prijs: Scheepscontouren, Robbie Neijzen;
  • 3e prijs: Zuid West Wierden, Sjouke Siersema.
Opdrachtgever
Gemeente Wierden

Hannes Jansen & Henri van Hoeve

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.