Ontwerpwedstrijden - Smalle beurs - kleine huisjes
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Smalle beurs - kleine huisjes

Architectuurcentrum Twente schrijft een ideeënprijsvraag uit voor het ontwerp van een kleine, compacte en betaalbare wooneenheid, waarbij op inventieve wijze wordt omgegaan met het woonprogramma, de locatie, het toegepaste materiaal, het interieur en het budget. De doelgroep voor de woning kan vrij worden bepaald om de ideevorming zo breed mogelijk te houden. Hierbij kan het gaan om een eigen ‘tiny house’, een retraite, een vakantiehuisje, een tuinhuisje, een aanbouw voor opa en oma, een boomhut, etc.
Deelname staat open voor amateurontwerpers en professionals.
Alle ingediende ontwerpen zullen worden getoond op de website van Architectuurcentrum Twente in samenwerking met dagblad Tubantia. Zij worden ook gepresenteerd op 7 en 8 november tijdens het zogenaamde Frankenstein Festival in de Performance Factory. Per indieningscategorie (Amateurs/Professionals) wordt door een onafhankelijke jury een winnaar geselecteerd. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een slotbijeenkomst in januari 2016. Per indieningscategorie wordt tevens een publieksprijs uitgereikt. In samenwerking met het dagblad Tubantia worden bewoners van Twente uitgenodigd te stemmen op de ontwerpen. Per categorie kan 1 stem uitgebracht worden. De eerste prijs voor de categorie amateurs is een tegoedbon van €1000,- voor bouwmateriaal en materieel. De eerste prijs voor de professionals is een geldbedrag van €1000,-. De publieksprijs bestaat uit een tweetal inspirerende architectuurboeken.

Resultaat

De volgende winnaars zijn aangewezen:

Amateurs:

 • Winaar: Huis, Hans Runge (Enschede);
 • Eervolle vermelding: Parasiet, Hans Runge (Enschede).

Professionals:

 • Winnaar: YoungUp Alles uit de kast halen, Patrick Vonk en Loran Kampen (buro BOAT, Utrecht);
  Eervolle vermelding: Bladerdek, Haakon Brouwer (Hilversum);
  Eervolle vermelding: Silo-094, Ad Roefs (Ad.Roefs.Architect.ETC, Tilburg );
  Eervolle vermelding: EenTweeSlee, Peter Leeuw (BURO 3515, Vught);
  Eervolle vermelding: The Tube, Wouter van Riet Paap (De Ontwerpdivisie, Utrecht);
  Eervolle vermelding: Het lichte huisje, Robbie Neijzen (Amsterdam).

Opdrachtgever
Architectuurcentrum Twente

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.