Ontwerpwedstrijden - Ontwerp een community voor vluchtelingen met een verblijfsstatus
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ontwerp een community voor vluchtelingen met een verblijfsstatus

Gemeente Amsterdam en Academie van de stad schrijven een prijsvraag uit om een community voor vluchtelingen met een verblijfsstatus te ontwerpen. Deelname staat open voor studenten en net afgestudeerden (niet vóór 2014). Professionele bureaus zijn uitgesloten voor deelname. Het prijzengeld bestaat uit € 1.000 euro te besteden aan een opleiding of congres in het binnen- of buitenland naar keuze.

Resultaat

Vijftien studenten van verschillende opleidingen zijn in elf teams de uitdaging aangegaan en ontwierpen een community waarin statushouders en jongeren op een prettige manier kunnen samenleven. Winnaar is Anne Deborah Bakker, studente Spatial Design aan de HKU. Zij ontwierp ‘Hollands Welvaren’: een woonboot die op Amsterdams water ligt, met op de begane grond acht kamers: vier voor studenten en vier voor statushouders. De eerste verdieping bestaat uit gemeenschappelijke ruimte: om samen te studeren, te koken en van elkaars cultuur te leren. (bron: Academie van de Stad)

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.