Ontwerpwedstrijden - Bijzonder Object Prinsenkwartier
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Bijzonder Object Prinsenkwartier

Coöperatie Prinsenkwartier Delft schrijft een ideeënprijsvraag uit voor het ontwerp van een bijzonder object. In maart 2015 is het Prinsenkwartier geopend aan het Agathaplein 4 in Delft. Op initiatief van TOP Delft, Hypo kunstsuper, Kadmium beeldende kunst, Maakbaar stadslab, Delft Design ontwerpers en Museum Prinsenhof is een centrum voor de creatieve industrie ontstaan waar techniek, kunst, ontwerp en maatschappij worden verbonden. Om dit gegeven te symboliseren wil het Prinsenkwartier een object aan de hijsbalk van de gevel realiseren. Deelname staat open voor iedereen.
Het object moet minimaal 4 meter boven het straatniveau hangen en het moet van duurzaam materiaal gemaakt worden. Geluid + licht mag, zolang het geen overlast geeft voor de buren en het moet minimaal 1 jaar kunnen blijven hangen.
De winnaar krijgt voor het ontwerpen, vervaardigen en het plaatsen van het kunstwerk een bedrag van € 2.000,-. Daarnaast is de apparatuur van Maakbaar voor gebruik tijdens de openingstijden gratis beschikbaar.

Resultaat

Uit de 12 inzendingen heeft de jury een top vijf geselecteerd (op alfabetische volgorde) de motto’s: De Koorddanservan Arjen Spreeuwers, Open Up van Remy Bogaert, Prins Zonderland van Frederiks & van der Nat, Tensegrity van Rick Abelen en Voorwaarts van Pat Houkes.

Eervolle vermelding: Prins Zonderland gemaakt door Frederiks & van der Nat.

De jury heeft De Koorddanservan Arjen Spreeuwers als winnaar uitgeroepen.

(Bron: StadsRadio Delft)

Opdrachtgever
Coöperatie Prinsenkwartier

DeKoorddanser_SPR-Architectuurstudio.jpg

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.