Ontwerpwedstrijden - Design Challenge Empowered by Robots
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Design Challenge Empowered by Robots

Start Foundation en Gemeente Eindhoven schrijven ism. Next Nature een prijsvraag uit voor innovatieve ideeën over de manier waarop opkomende technologieën nieuwe arbeidsperspectieven creëren. Met de komst van robots zal de arbeidsmarkt aanzienlijk veranderen. Velen zien die toekomst somber in; robots zouden onze banen gaan inpikken. Maar kunnen robots wellicht ook nieuwe banen en werkgelegenheid genereren? Kunnen ze vooral ook mensen die nu op grote afstand staan tot de arbeidsmarkt empoweren? Welke technologieën en mensen verhuren zich straks via het uitzendbureau van de toekomst? Deelname staat open voor daagt ontwerpers, robotica-fans, engineers, futuristen; kortom iedereen met een hart voor robots en mensen.

De jury selecteert tien finalisten die drie maanden gecoacht worden en €2.500,- per idee ontvangen om dit te ontwikkelen tot een prototype. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000 om het prototype, binnen een jaar, verder te ontwikkelen. De winnaar wordt tijdens de Dutch Design Week 2017 bekendgemaakt, dan wordt ook de top 10 tentoongesteld.

Resultaat

De jury heeft Focussed fabrieksmedewerker van Amfors Groep tot winnaar uitgeroepen. (bron: Amfors Groep)

Opdrachtgever
Start Foundation
Gemeente Eindhoven

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.