Ontwerpwedstrijden - 24-UURS ONTWERP-MARATHON: TINY COLLECTIVE SPACES!
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

24-UURS ONTWERP-MARATHON: TINY COLLECTIVE SPACES!

Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) schrijft in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch, RUW powered by BIEB en Droomstad Den Bosch een 24-uurs ontwerpmarathon uit voor het ontwerp van Tiny Collective Spaces, de gemeenschappelijke ruimten of plekken die de Tiny Houses verbindt: de Tiny Collective Spaces. Een samenkomstplek waar sociale interactie tussen bewoners plaatsvindt. Deze plekken kunnen funderen als een plein of forum, maar er valt ook te denken aan een ruimte voor de wasmachine, opslag voor gereedschap of (gezamenlijke) auto, een werkplek of moestuin. De prijsvraag bestaat uit twee fasen: deelnemers kunnen tot en met 31 december een omschrijving of verbeelding van hun droom over een Tiny Collective Space uploaden (fase 1). De ontwerpmarathon (fase 2) vindt plaats op 3 en 4 februari.

Deelname staat open voor iedereen, als team van maximaal vier personen, of als individu. Er is ruimte voor tien tot vijftien teams.

De organisatie zal de winnende ontwerpen aanbieden aan de gemeente ‘s-Hertogenbosch. De winnende ontwerpen worden beloond met een geldprijs: 1e prijs € 500, 2e prijs € 300, 3e prijs € 200.

Resultaat

De jury heeft de volgende winnaars aangewezen:

  • 1e prijs: Jeroen Piels, Lowie Swinkels, Wietske Boersma en Tom Huijmans (KWI-college);
  • 2e prijs: Remi Bogaert, Katja Heidweiller en Bart van den Hurk (TU Eindhoven);
  • 3e prijs: Veerle Rigter, Willem Wopereis en Carsten Smink (architecten).
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.