Ontwerpwedstrijden - Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Mobility & Transport Innovation Challenge Roermond

Gemeente Roermond schrijft i.s.m. Kragten, Designer Outlet Roermond / McArthurGlen Group, RESOLVE Roermond en de Provincie Limburg een prijsvraag uit voor ideeën die invulling geven aan een duurzame en leefbare toekomst voor de regio Roermond en daarbuiten.
Deelname staat open voor iedereen. Teams of individuen kunnen zich inschrijven met een idee, een onderzoek met toepassingsmogelijkheid, een innovatief business model of als start-up. De vakjury zal de inzendingen onder andere beoordelen op de toetsingscriteria (Transferable, Sustainable, Scalable, Shared Value, Future-proof).
De winnaar van de challenge ontvangt €5.000 prijzengeld. Er wordt bovendien een geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld voor het meest innovatieve idee ingezonden vanuit het onderwijs, door jongeren onder de 21 jaar. De beste inzending per thema zal zichzelf presenteren op het Boostcamp Event voor aanwezigen uit het bedrijfsleven, overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en mogelijke investeerders.

Resultaat

Er zijn 74 inzendingen ontvangen. De jury heeft Shweeb, Johannes Krens, tot winnaar uitgeroepen. Het VMBO T4 van Bisschoppelijk College Broekhin Roermond ontving de prijs voor meest innovatief idee vanuit het onderwijs met hun plan No Lorry City.

Opdrachtgever
Gemeente Roermond

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.