Ontwerpwedstrijden - Condo prijsvraag
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Condo prijsvraag

Sint Trudo schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een innovatieve ruimtelijke invulling (een of meerdere elementen) waarin de noodzakelijke functies van een woning zijn gevat. De uitwerking van gewenste functionaliteit en uitstraling en het gewenste karakter op de beperkte oppervlakte van de condo moet zodanig zijn dat de bewoner geen gebrek aan ruimte ondervindt, maar zich juist in al zijn behoeften voorzien voelt. Het is essentieel dat de bewoner niet iets mist wat het directe gevolg zou kunnen zijn van het gebrek aan ruimte. Zo is er plek voor de strijkplank en de wasmand!
Deelname staat open voor (teams van) ontwerpers, meubelmakers, (interieur)architecten en kunstenaars.
Nadat de winnaar bekend is gemaakt wordt de prijsvraagfase afgesloten en treedt een nieuwe fase in. Als een winnend ontwerp niet kan worden gerealiseerd, zal Trudo € 5000,- excl. btw prijzengeld uitkeren aan de winnaar, uiterlijk een maand nadat de onhaalbaarheid is vastgesteld. Trudo heeft de intentie c.q. zal zich tot het uiterste inspannen om het winnende ontwerp, in nauw overleg met de ontwerper, te realiseren. Met de winnaars wordt een overeenkomst gesloten waarin onder meer afspraken worden gemaakt over werkzaamheden en honorarium. De winnaar heeft in ieder geval zitting in het bouwteam als ontwerper.

Resultaat

Uit 35 inzendingen selecteerde de jury vijf genomineerde plannen. De genomineerden zijn: Theo Franken (IAA Architecten), Joris Gesink (JSQ Studio), Tim de Graag, Riemer Postma (nieuwe architecten) en Branka Vuksanovic. De winnaar wordt in mei bekendgemaakt.

De jury heeft Change the Scene, Marko Matic, Umut Türkmen en Jochem de Jongh (IAA Architecten) als winnaar aangewezen.

Opdrachtgever
Trudo

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.