Ontwerpwedstrijden - Ontwerpwedstrijd fiets nietjes voor het Spijkerkwartier in Arnhem
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ontwerpwedstrijd fiets nietjes voor het Spijkerkwartier in Arnhem

Bewoners Overleg Spijkerkwartier Arnhem schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een fiets nietje voor het spijkerkwartier. Het Spijkerkwartier wordt komende jaren op veel fronten opnieuw ingericht. In het Visiedocument openbare ruimte Spijkerkwartier maakt het bewonersoverleg zich onder andere sterk voor meer gebruik van de fiets in de wijk. Daarvoor is het belangrijk dat ook het parkeren van fietsen goed gefaciliteerd wordt. Daarnaast willen we op allerlei manieren de identiteit van de wijk promoten. Een eigen fiets nietjes kan daar een hele mooie rol in spelen.
Het ontwerp moet een icoon van de wijk worden. Het moet op één of andere wijze de geschiedenis of het karakter of de identiteit van de wijk uitdragen. De fietsen nietjes komen in alle straten te staan. Soms op zeer prominente plekken. Het moet daarom bijdragen aan een verfraaiing van de openbare ruimte. 
Deelname staat open voor iedereen.
Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd. Voor begeleiding en uitvoering daarvan is een ontwerpvergoeding van €2500,- beschikbaar

Resultaat

De jury heeft vier inzendingen genomineerd:

  • Spijkerschrift, Caro Agterberg;
  • De wijk vol koren, Sanne Janssen Groesbeek;
  • SPICA 026, Don Hoppenbrouwer;
  • Spijkerkwartier Ligatuur, Léon Emmen.

Op 11 mei kiest het bewonersoverleg de winnaar.

Spijkerschrift, Caro Agterberg (Architectenburo Agterberg) is tot winnaar uitgeroepen.

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.