Ontwerpwedstrijden - Oes verkeersrondtie
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Oes verkeersrondtie

Provincie Drenthe schrijft een prijsvraag om rotondes in de provinciale wegen een rol te laten spelen in de verfraaiing van de Drentse omgeving. De provincie heeft drie rotondes gekozen om te verfraaiien. De afgelopen jaren zijn verschillende rotondes anders ingericht dan de gebruikelijke sobere inrichting. Zo zijn er bloembollen en  kunstwerken verschenen en zijn rotondes ingezaaid met bij-vriendelijke bloemen. De inrichting van rotondes was tot nu doelmatig en vooral gericht op verkeersveiligheid. Dat laatste blijft natuurlijk zo, maar de provincie wil nu meer mogelijkheden geven. De provincie krijgt ook regelmatig de vraag of er meer met rotondes gedaan kan worden. In de provinciale wegen liggen bijna 100 rotondes. Een deel daarvan is geschikt om op een andere manier te worden ingericht.
In het ontwerp moet een van de thema’s voorkomen die momenteel actueel zijn in de profilering van Drenthe: Op fietse, natuurbeleving, toerisme en recreatie. In de uitvoering zijn duurzaamheid, verkeersveiligheid en praktisch onderhoud belangrijk. Deelname staat open voor iedereen.
Voor het winnend ontwerp is maximaal € 5.000 beschikbaar voor realisatie. Het gerealiseerde ontwerp moet minimaal tot een jaar na uitvoering bestaan.

Resultaat

Er zijn 17 inzendingen ontvangen. De jury heeft de volgende winnaars aangewezen:

  • Annefien van Eck (rotonde Gasselternijveen);
  • Egbert Meyers (rotonde Grolloo);
  • Wilfried Reuvers (rotonde Oosterhesselen).
Opdrachtgever
Provincie Drenthe

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.