Ontwerpwedstrijden - Open Oproep Ontwerpatelier Oostenburgereiland Amsterdam
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Open Oproep Ontwerpatelier Oostenburgereiland Amsterdam

Stadgenoot zoekt jonge architectenbureaus die een concreet en kwalitatief woningbouwontwerp kunnen maken voor kavels 2 en 8 (2 à 3 architecten per kavel) op Oostenburgereiland in Amsterdam, die op korte termijn zullen worden ontwikkeld
Op basis van portfolio worden maximaal acht architecten geselecteerd voor een bureaupresentatie bij Stadgenoot, om vervolgens te komen tot een selectie van minimaal vier en maximaal zes architecten voor deelname aan een tweedaags ontwerpatelier. In dit atelier wordt de opdracht per kavel en per architect gespecificeerd met het oog op het voornemen van Stadgenoot, om hen een opdracht te verstrekken voor de kavels 2 en 8.
Bij de uitvoering werken de architecten in een bouwteam met een nog bekend te maken bouwende partij. De Open Oproep eindigt met de afsluiting van het ontwerpatelier. Voor portfolio en bureaupresentatie is geen vergoeding beschikbaar; de geselecteerde (project)architecten die aan het ontwerpatelier deelnemen, ontvangen ieder een tegemoetkoming in de kosten van € 1.500,00 excl.

Resultaat

De volgende partijen zijn geselecteerd voor deelname aan het ontwerpatelier:

  • Laura Alvarez Architecture;
  • Bureau Fraai;
  • Common Practice;
  • Architectuur MAKEN.
Opdrachtgever
Stadgenoot (vh Het Oosten)

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.