Ontwerpwedstrijden - #Ja Prijs 2017
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

#Ja Prijs 2017

Architectenwerk schrijft een ideeënprijsvraag uit voor het ontwerp van een mooi, duurzaam, verplaatsbaar en representatief ontvangstgebouwtje dat toegepast kan worden bij de Vleermuisbunker en het bunkercomplex Rijksdorp. Ook moeten vrijwilligers van Staatsbosbeheer, die onderhoudswerk op de terreinen verrichten, kunnen worden opgevangen voor een kop koffie in hun pauzes.
Deelname staat open voor masterstudenten architectuur (ook interieur- en landschapsarchitecten) en jonge architecten tot 40 jaar (ook interieur- en landschapsarchitecten) in Nederland en Vlaanderen.

De jury kiest uit de ingezonden ontwerpen een eerste, tweede en derde prijs en indien gewenst een enkele eervolle vermelding. De winnaar ontvangt de Jonge Architecten Prijs 2017 (ditmaal gedoteerd met een geldbedrag van € 1.000,-).

Staatsbosbeheer heeft de intentie uitgesproken om de tien beste plannen (door de jury bepaald) door de respectievelijke ontwerpers in een nieuwe bijeenkomst (begin volgend jaar) ieder in vijf minuten te laten presenteren. Uit die tien zullen aansluitend aan die presentatie (door een nog samen te stellen jury onder leiding van boswachter Mark Kras) een of meer ontwerpen gekozen worden voor nadere uitwerking. Na de uitwerkingsfase zal een winnend ontwerp voor de mogelijke uitvoering worden voorgedragen.

Resultaat

De jury heeft Atelier to the Bone als winnaar aangewezen.

Opdrachtgever
ArchitectenWerk

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.