Ontwerpwedstrijden - Amsterdam Light Festival Call For Concepts 2018-2019
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Amsterdam Light Festival Call For Concepts 2018-2019

Amsterdam Light Festival schrijft een ontwerpprijsvraag uit om lichtobjecten voor het Amsterdam Light Festival 2017-2018 te vergaren en is op zoek naar creatieve interpretaties van het thema ‘The Medium is the Message’. Een hedendaagse toetsing van deze beroemde oneliner roept vragen op over de krachtige invloed van (nieuwe) media. En als het aankomt op licht als medium spelen verschillende specifieke, interessante kwesties een rol.
Deelname kan in twee categorieën: Land en Water. Voor Land geldt een budget van maximaal € 12.500 per inzending. Voor de categorie Water zijn twee budgetcategorieën: maximaal € 25.000 en maximaal € 40.000.

Tijdens de eerste ronde worden minimaal 100 kunstenaars geselecteerd die gevraagd worden hun inzending uit te werken in de tweede ronde. De jury zal uiteindelijk ongeveer 35 kunstwerken selecteren: 15 voor Land en 20 voor Water.

Deelname staat open voor ontwerpers, kunstenaars en architecten. De winnende ontwerpen zullen tijdens het festival worden tentoongesteld.
Deelnamekosten bedragen € 35,- per inzending.

Resultaat

Het resultaat is niet bekendgemaakt.

Opdrachtgever
Amsterdam Light Festival

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.