Ontwerpwedstrijden - Ontwerpprijsvraag Smart Square
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ontwerpprijsvraag Smart Square

Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) schrifjt in samenwerking met de gemeente ’s-Hertogenbosch een prijsvraag uit voor het ontwerp van een plek die gebruikt kan worden om mensen samen te brengen. Een ontmoetingsplek dus, waar groepen van twee tot 50 mensen samenkomen om te kletsen, vertellen of te luisteren – dit kan een paviljoen zijn, maar ook een landschappelijk element. Er moet ruimte zijn om te staan of te zitten, mogelijk een overkapping, en verder alles wat maar kan helpen om samenkomst, gedurende alle jaargetijden, te faciliteren. De locatie is onderdeel is van het gemeentelijke programma Smart Cities en heet daarom Smart Square.
Deelname staat open voor iedereen. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 1.500. Het winnend ontwerp wordt aangeboden aan de gemeente.

Resultaat

Er zijn 52 inzendingen ontvangen. De jury heeft The Smart Box, ontwerp van 202122, als winnaar aangewezen. Een eervolle vermelding is toegekend aan DoX, Marc Polman.

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.