Ontwerpwedstrijden - Ontwerpwedstrijd Kunstwerk raadzaal Stadhuis Tilburg
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ontwerpwedstrijd Kunstwerk raadzaal Stadhuis Tilburg

Gemeente Tilburg schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp en realisatie van een iconisch kunstwerk voor het stadhuis van Tilburg.
De gemeente wil, door middel van afzonderlijke aanbestedingsprocedures, in de vorm van prijsvragen, een aantal kunstwerken laten maken voor het Stadhuis; voor de raadzaal en op de kantoorverdiepingen. Voor de raadzaal is de gemeente op zoek naar een kunstenaar die een ontwerp kan maken voor een iconisch kunstwerk.
Op basis van een portfolio, motivatie en visie op de opgave selecteert een jury maximaal drie deelnemers voor het maken van een schetsontwerp. Hiervoor is per deelnemer een vergoeding van € 2.500 (ex BTW) beschikbaar.
De jury wijst 1 winnaar aan voor het uitwerken van het schetsontwerp tot een definitief ontwerp. Het daadwerkelijke ontwerp dient gerealiseerd te worden binnen een ontwerp-, uitvoerings- en onderhoudsbudget met een indicatief plafondbedrag van €90.000,- (exclusief BTW), hiervan is €15.000,- gereserveerd voor onderhoud in de eerste 15 jaar.

Resultaat

De jury heeft Fransje Gimbrère tot winnaar uitgeroepen.

Opdrachtgever
Gemeente Tilburg

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.