Ontwerpwedstrijden - Help, maar 1 inschrijver! Wat nu?
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Help, maar 1 inschrijver! Wat nu?

Bouwers zijn steeds kritischer en hebben de projecten voor het uitkiezen. Daardoor zien opdrachtgevers regelmatig maar één inschrijver voor hun aanbesteding. Meestal pakt de offerte fors hoger uit dan het geraamde bedrag. Wat moet je dan doen? Onderhandelen of de tender laten mislukken?

Infense Advocaten geeft advies over wat te doen bij geen of alleen te dure inschrijvingen. “Het is een grote uitdaging. We zien steeds meer opdrachtgevers hiermee worstelen. Vaak zitten gemeenten, scholen of andere opdrachtgevers met de handen in het haar. Het is dan ook beter om te voorkomen dat je als opdrachtgever zo voor het blok komt te staan”, licht advocaat Liesbeth Haverkort van Infense advocaten toe.

Lees verder bij de bron.

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.