Ontwerpwedstrijden - Maandenlang wachten op een gunning. Wie betaalt de schade?
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Maandenlang wachten op een gunning. Wie betaalt de schade?

Ligt het aan de lockdown? Zijn het nieuwe inzichten met het oog op de anderhalvemetersamenleving? De exacte aanleiding blijft vooralsnog ongewis, maar het lijkt erop dat gunningen bij aanbestedingen langer op zich laten wachten dan voor de coronacrisis, leert een rondvraag van Cobouw. Met alle gevolgen van dien.

Prachtig natuurlijk dat die aanbestedingen van bouwbedrijf Van Swaay voorlopig waren gegund. Maar: waarom lieten die definitieve gunningen zo lang op zich wachten? Wim van Veldhuizen, directeur van het bedrijf uit Wageningen, stak zijn ongenoegen over het uitblijven van deze harde toezeggingen begin april, een paar weken na het begin van de coronacrisis, niet onder stoelen of banken.
Lees verder bij de bron

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.