Ontwerpwedstrijden - Horecapaviljoen De Deel, Emmeloord
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Horecapaviljoen De Deel, Emmeloord

Gemeente Noordoostpolder schrijft een ontwikkelcompetitie uit voor realisatie en exploitatie van een horecapaviljoen te Emmeloord. Middels een voorselectie wil de gemeente maximaal drie partijen selecteren om een plan in te dienen. De gemeente is voornemens de opdracht te gunnen op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Resultaat

De combinatie Johan Visser / Harry Goos / Bouwbedrijf Doorn / Korfker Architecten zou als winnaar worden aangewezen. Onduidelijk is of sprake is van combinatievorming of hoofd- onderaanneming. (bron: De Stentor)

Op TenderNed is 2 oktober 2018 stopzetting van de procedure gepubliceerd: "Nadat in juni het voornemen tot gunning van de opdracht van de Prijsvraag bekend is gemaakt, hebben er diverse gesprekken plaats gevonden tussen zowel de deelnemers aan de winnende bouwcombinatie onderling als met de gemeente.

Tijdens deze gesprekken bleek dat de financieringsvoorwaarden toch een drempel vormden. Tussentijdse aanpassing van deze voorwaarden is niet mogelijk zonder daarbij het risico te lopen op juridische stappen door marktpartijen en is daarom geen optie voor de gemeente. De winnende bouwcombinatie heeft daarop besloten de voorgenomen gunning van de opdracht terug te geven."

Opdrachtgever
Gemeente Noordoostpolder

Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2021, Stichting Architectuur Lokaal.