Ontwerpwedstrijden - Herbestemming Watertoren Delft
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Herbestemming Watertoren Delft

Gemeente Delft schrijft een openbare ideeënprijsvraag uit met de vraag om een globaal plan voor het herbestemmen van de Watertoren die buiten gebruik is geraakt met respect voor de monumentale waarden. De Watertoren is een rijksmonument. De gemeente biedt dit monument te koop aan, aan de winnaar van de prijsvraag. Behalve een plan wordt ook een bod op de toren gevraagd. De winnaar kan eigenaar van de Watertoren worden wanneer hij/zij de benodigde vergunningen voor uitvoering van het voorstel verkrijgt en op tijd met de werkzaamheden kan beginnen.  

Resultaat   
De beoordelingscommissie heeft het plan Klimhal, architectenbureau MEX Architects als beste plan aangewezen. 
Uit de website van de gemeente blijkt dat de Watertoren op 01-02-2008 is geopend voor het publiek. Volgens Architectenweb, 04-02-2008, is de opdracht voor een passende herbestemming van de Watertoren verstrekt aan architectenbureau Rocha Tombal.

Opdrachtgever
Gemeente Delft


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.