Ontwerpwedstrijden - Bouwfondsprijsvraag 4 SMART START
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Bouwfondsprijsvraag 4 SMART START

Onder het motto 'wonen voor de jonge stedeling' schrijft Bouwfonds MAB een openbare ideeënprijsvraag uit onder teams van ontwerpers met tenminste één van hen onder de 36 jaar. Gevraagd wordt om een woningontwerp, gebaseerd op een leefconcept waardoor jongeren van 25 tot 35 jaar zich aangetrokken voelen. 

Procedure
Het programma voor de prijsvraag is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS. Nirov heeft het Steunpunt Ontwerpwedstrijden geraadpleegd voor overleg over de opstelling van het prijsvraagprogramma.
Aan drie winnaars van de ideeënprijsvraag wordt een meervoudige opdracht verstrekt voor uitwerking van het idee. Bouwfonds heeft de intentie de opdracht tot uitvoering te verstrekken aan de deelnemer wiens ontwerp na beoordeling als het beste antwoord op de opdracht wordt aangewezen. 

 

Resultaat 

  • Winnaar: IN/OP van Thomas Gillet, Michel Heesen, Kobbe Nouwens (GilletHeesenNouwens Architecten)  en Micha de Haas
  • Publieksprijs: YUM, Joost Baks, Annemieke van Doorn en Rüdiger Meissner
Opdrachtgever
Bouwfonds


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.