Ontwerpwedstrijden - Bouwfondsprijsvraag 4 SMART START

Samen houden we het Steunpunt in de lucht

Het Steunpunt Architectuuropdrachten & Ontwerpwedstrijden hecht groot belang aan kosteloze toegankelijkheid van architectuuropdrachten voor iedereen. Architectuur Lokaal kan deze informatie in de toekomst alleen nog bieden als alle belanghebbenden daaraan bijdragen. Dat hoeft u zelfs niets te kosten: Architectuur Lokaal is door de belastingdienst erkend als ‘culturele ANBI’ waardoor u uw donatie kunt aftrekken van uw belastingaangifte. Bedrijven kunnen zelfs 150% aftrekken

Helpt u mee om het Steunpunt in de lucht te houden? Meer informatie

Doe hier uw donatie

Sluit banner
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact | Nieuwsberichten

Bouwfondsprijsvraag 4 SMART START

Onder het motto 'wonen voor de jonge stedeling' schrijft Bouwfonds MAB een openbare ideeënprijsvraag uit onder teams van ontwerpers met tenminste één van hen onder de 36 jaar. Gevraagd wordt om een woningontwerp, gebaseerd op een leefconcept waardoor jongeren van 25 tot 35 jaar zich aangetrokken voelen. 

Procedure
Het programma voor de prijsvraag is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS. Nirov heeft het Steunpunt Ontwerpwedstrijden geraadpleegd voor overleg over de opstelling van het prijsvraagprogramma.
Aan drie winnaars van de ideeënprijsvraag wordt een meervoudige opdracht verstrekt voor uitwerking van het idee. Bouwfonds heeft de intentie de opdracht tot uitvoering te verstrekken aan de deelnemer wiens ontwerp na beoordeling als het beste antwoord op de opdracht wordt aangewezen. 

 

Resultaat 

  • Winnaar: IN/OP van Thomas Gillet, Michel Heesen, Kobbe Nouwens (GilletHeesenNouwens Architecten)  en Micha de Haas
  • Publieksprijs: YUM, Joost Baks, Annemieke van Doorn en Rüdiger Meissner
Opdrachtgever
Bouwfonds


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2020, Stichting Architectuur Lokaal.