Ontwerpwedstrijden - Openbare ideeënprijsvraag Breed, breder, breedst
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Openbare ideeënprijsvraag Breed, breder, breedst

Het Nationaal Onderwijsmuseum schrijft i.s.m. AIR een openbare ideeënprijsvraag uit onder ontwerpers en studenten aan ontwerpopleidingen met de vraag om architectonische oplossingen voor nieuwbouw en renovatie van Kindercampus Bloemhof in Rotterdam-Zuid. De uit de prijsvraag voortkomende ideeën kunnen worden gebruikt bij de realisatie van Kindercluster Bloemhof.

Procedure
Het programma voor de prijsvraag is opgesteld volgens het model wedstrijdprogramma voor een prijsvraag, zoals beschreven in KOMPAS. Het Onderwijsmuseum en AIR hebben het Steunpunt Ontwerpwedstrijden geraadpleegd voor overleg over de opstelling van het prijsvraagprogramma.

Resultaat

  • 1e prijs: Impuls, Nico Brouwer, Igor Banusic, Martijn van Voorden en André Kwakernaak (01-10 Architecten, Rotterdam)
  • Gedeelde 3e prijs: Een fijn oord, Frits op ten Berg (Amsterdam)
  • Gedeelde 3e prijs: Hortus Ludi, Floris Cornelisse en Ninke Happel (Happel Cornelisse Architecten, Rotterdam)
  • Eervolle vermeldingen: Breder, Schiemann Weyers architects (Rotterdam); CXL, J. de Vries en N. van der Schaaf, Alkmaar; Double Oh-Oh, One Architecture, (Amsterdam); Learning by playing, Luchinger Eilander architects, Studio Acht en Hans Moor (Rotterdam); MFL, M3H architecten, 1 op 1 landschapsarchitecten, (Amsterdam); Urban Stage, Maartje Nuy en Matteo Kuipers (Amsterdam)
Opdrachtgever
Nationaal Onderwijsmuseum


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.