Ontwerpwedstrijden - Ideeënprijsvraag Koningin Julianaplein Den Haag
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Ideeënprijsvraag Koningin Julianaplein Den Haag

Op initiatief van Kridelahé, Den Haag Centraal en de Haagse Kunstkring is een ideeënwedstrijd Koningin Julianaplein Den Haag uitgeschreven. Het M-gebouw van Rem Koolhaas dat op het plein was voorzien, is op het allerlaatste moment afgeblazen.
De ideeënwedstrijd wil in eerste instantie een cultureel debat voeden over de stad Den Haag en de plek van het Centraal Station hierin. Een debat dat vooraf zou moeten gaan aan welk initiatief dan ook. Aanmelding staat open voor professionals en publiek. Op zaterdag 27 en zondag 28 november zijn de resultaten van deze ideeënwedstrijd te zien in de Albert Vogelzaal van de Haagse Kunstkring.

Resultaat
Categorie publiek
  • 1e prijs, Koen Eykhout
  • 2e prijs, Coby Koeleman

Categorie professioneel
In de categorie professioneel is geen eerste prijs toegekend omdat de jury meent dat alle dertien inzenders de kern van de opgave hebben gemist. De troostprijs is toegekend aan het ontwerp van ALT.

Opdrachtgever
Den Haag Centraal
Haagse Kunstkring


Documenten
procedure
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.