Ontwerpwedstrijden - Open Oproep: Studio for Unsolicited Architecture, Design and E-culture
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Open Oproep: Studio for Unsolicited Architecture, Design and E-culture

Het Stimuleringsfonds voor Architectuur organiseert een openbare ideeënprijsvraag (er is geen sprake van een voorselectie op basis van het portfolio zoals bij de Vlaamse Open Oproep). Ontwerpers worden opgeroepen zich aan te melden voor een onderzoeksperiode in de Studio for Unsolicited Architecture, Design and E-culture. De voorkeur gaat uit naar interdisciplinaire teams. Zij kunnen een voorstel indienen waarin een maatschappelijk-ruimtelijk vraagstuk centraal staat, dat in Nederland aan de orde is en bovendien een publiek belang dient.
Uiterlijk 10 augustus 2012 wordt de selectie van maximaal drie teams bekendgemaakt. Per team is een bedrag van € 18.000 beschikbaar voor onderzoekskosten gedurende de onderzoeksperiode van zes maanden op parttime basis.

Resultaat
De volgende onderzoeksvoorstellen en teams zijn geselecteerd en ontvangen een bijdrage van €18.000 aan onderzoekskosten:
  • Self Building Building, Karen van der Moolen (Waag Society), Tomasz Jaskiewicz (iNSA), Lilet Breddels (Archis) en Alexander Zeh (Topika);
  • Krimp: naar een nieuw perspectief met bestaande stromen, Zineb Seghrouchni (OKRA Landschapsarchitecten), Chris Collaris (Architectenbureau Paul de Ruiter) en Anne Seghers (Anne Seghers | Urban Design and Research);
  • Open Source City, Rick ten Doeschate, Mark van der Net en Gertjan Streng (The Cloud Collective).
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.