Ontwerpwedstrijden - Designers & Artists 4 Genomics Award
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Designers & Artists 4 Genomics Award

Waag Society schrijft in samenwerking met Naturalis, Netherlands Genomics Initiative en CSG Centre for Society and the Life Sciences een ideeënprijsvraag uit om jonge ontwerpers en kunstenaars te stimuleren zich in de wereld van bio-art te begeven en in nauwe samenwerking met een Life Science kennisinstelling nieuwe ideeën te ontwikkelen.
Op basis van cv, portfolio en eerste idee wordt een selectie gemaakt van deelnemers die op innovatieve en toegepaste wijze de dialoog aangaan tussen kunst/design en actueel onderzoek op het terrein van de Life Sciences. Het idee zal in een later stadium samen met een Life Sciences kennisinstelling verder ontwikkeld worden.
De geselecteerde kunstenaars/ontwerpers worden uitgenodigd om hun idee te pitchen en tijdens een speeddate kennis te maken met een Life Science kennisinstelling. In geval van een match mogen de teams die bestaan uit een kunstenaar/ontwerper en wetenschapper hun idee verder uitwerken. De drie winnende voorstellen worden beloond met €25.000 voor verdere uitwerking.
Deelname staat open voor kunstenaars en ontwerpers die niet langer dan vijf jaar geleden zijn afgestudeerd. Winnaars van eerdere edities zijn uitgesloten van deelname.

Resultaat
De jury heeft de volgende winnaar aangewezen:
  • Living Mirror (Levende spiegel), Laura Cinti & Howard Boland (C-LAB) i.s.m. FOM-Instituut AMOLF;
  • Fish Bone Chapel (Visgraatkapel), Haseeb Ahmed i.s.m. het Netherlands Toxigenomics Centre;
  • Ergo Sum (Stamcelsculptuur), Charlotte Jarvis i.s.m. het Netherlands Proteomics Centre.

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.