Ontwerpwedstrijden - Bio Art & Design Award 2014
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

Bio Art & Design Award 2014

ZonMw, NWO, MU en Waag Society schrijven een ideeënprijsvraag uit om jonge ontwerpers en kunstenaars te stimuleren zich in de wereld van bio-art te begeven en in nauwe samenwerking met een Life Science kennisinstelling nieuwe ideeën te ontwikkelen.
Op basis van cv, portfolio en eerste idee wordt een selectie gemaakt van deelnemers die op innovatieve en toegepaste wijze de dialoog aangaan tussen kunst/design en actueel onderzoek op het terrein van de Life Sciences. Het idee zal in een later stadium samen met een Life Sciences kennisinstelling verder ontwikkeld worden.
De geselecteerde kunstenaars/ontwerpers worden uitgenodigd om hun idee te pitchen en tijdens een speeddate kennis te maken met een Life Science kennisinstelling. In geval van een match mogen de teams die bestaan uit een kunstenaar/ontwerper en wetenschapper hun idee verder uitwerken. De drie winnende voorstellen worden beloond met €25.000 voor verdere uitwerking.
Deelname staat open voor kunstenaars en ontwerpers die niet langer dan vijf jaar geleden zijn afgestudeerd. Winnaars van eerdere edities zijn uitgesloten van deelname.

Resultaat
Er zijn 43 inzendingen ontvangen.

De jury heeft de volgende winnaars aangewezen:

  • The Economics of Evolution: The Perfect Pigeon, Studio Patrick Stevenson-Keating ism. professor Jan Komdeur (RUG);
  • Growing food from toxic waste, Julia Kaisinger en Katherina Unger ism. professor Han Wösten (UU);
  • Four Cultures, Špela Petrič ism. NIOZ.
Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.