Ontwerpwedstrijden - New Material Award 2014
 
Colofon | Disclaimer | Over Ons | Contact

New Material Award 2014

Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving, Stichting DOEN en Het Nieuwe Instituut schrijven een prijsvraag uit voor een uitgewerkt idee dat nog niet hoeft te zijn uitgevoerd en waar een onderzoeksvraag aan verbonden is. Deelname staat open voor in Nederland werkende beeldend kunstenaars, vormgevers,  modeontwerpers en architecten en voor studenten van Nederlandse kunst-, mode- en designacademies en architectuuropleidingen.
Er worden twee prijzen uitgereikt: de New Material Award, bestaande uit een geldbedrag van €15.000 waarvan minimaal 75% moet worden besteed aan het produceren van een eindproduct, en de New Material Fellow, bestaande uit (vervolg)onderzoek naar materiaalinnovatie.

Resultaat
De jury heeft Protective Underwear, Julia Veldhuijzen van Zanten als winnaar aangewezen.

Het Steunpunt Ontwerpwedstrijden is in 1997 opgericht op initiatief van de Rijksbouwmeester en ondergebracht bij Architectuur Lokaal door Aedes (vh. NWR), Bouwend Nederland (vh. AVBB), BNA, BNI, BNSP, NEPROM, NVTL, ONRI, VNG en de ministeries van VROM, OCW, LNV, V&W, BuiZa en Defensie. © 2009-2022, Stichting Architectuur Lokaal.